Werkwijze

Een boek schrijven vraagt veel tijd. Ik schrijf de boeken op basis van interviews. Elk interview duurt ongeveer 3 uur. Voor dat interview kom ik naar jou toe. Daarna werk ik de tekst uit. Als het kan letterlijk, zodat ik de eigen woorden van de geïnterviewde later in het verhaal kan gebruiken. De uitgewerkte interviews zijn de basis voor het verhaal.
Zodra ik klaar ben met schrijven, gaat de tekst met illustraties, foto’s e.d. naar een vormgever als jij dat wilt en daarna een drukker.
We maken samen het boek dat past bij jouw verhaal: opdrachtgever (jij dus!), schrijver, vormgever en drukker. Zo wordt het echt jouw boek!

1. Kennismaken: tijdens een vrijblijvende kennismaking bespreken we samen welke boekvorm het best past bij jouw verhaal. Dat gesprek is bij jou op kantoor of thuis. Ik kom naar jou toe. Aan dit eerste gesprek zijn geen kosten verbonden. Het gesprek is bedoeld om te kijken of wij bij elkaar passen. En zo ja, hoe we het verhaal gaan schrijven. We bespreken wie informatie kan leveren. Welke informatiebronnen er nog meer zijn, En welke periode we gaan beschrijven. Na afloop van dit gesprek maak ik een plan van aanpak en een offerte.
2. Interviews: de basis van het verhaal komt uit de interviews. Een interview duurt ongeveer drie uur. Het aantal interviews dat nodig is voor het boek, bepalen we samen.
3. Uitwerken en terugkijken: de uitgewerkte tekst stem ik af en we bepalen dan samen wat er in het boek komt en wat niet. Zo kun je tijdens het interview vrijuit vertellen. En wat je vertelt, blijft tussen ons.
4. Vormgeving: zijn we klaar met de tekst, dan zoeken we foto’s uit. Daarna start de vormgeving. Dat kan ik voor je doen, we kunnen ook een professionele vormgever inhuren. Die maakt het boek en de omslag en presenteert die aan jou. Na jouw akkoord, gaat alles naar de drukker als je een gedrukt exemplaar of exemplaren wilt. Reken op ongeveer twee weken voor het drukwerk.
Het boek kan in vele vormen en oplagen worden gemaakt. Ook dat is maatwerk. We kijken wat het beste past bij jouw verhaal en bij jouw budget.

 

Contactgegevens

De witte heks
Yvonne Arnst
Boerhoornstraat 43
7846 AA Noord-Sleen
telefoonnummer 06 48 76 50 84

Kamer van Koophandel nummer 67233112
BTW nummer is NL001524622B95

© 2024 - Yvonne Arnst

Volg mij op Social Media